Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Geef insecten geen kans!

De titel van dit stuk mag wat boud klinken, de boodschap is er niet minder om: geef hinderlijke insecten géén kans! Onder hinderlijke insecten verstaan we in dit geval: Muggen. Wespen. Vliegen. Wat mij betreft mogen spinnen ook aan dit rijtje toegevoegd worden, maar voor de minder bange mens heeft deze 8-poter wel degelijk veel nut. Natuurlijk. Zij zorgen voor een reductie van vliegen en muggen.

Ieder insect heeft zijn nut en doel, kijkend naar de voedselketen. Bijen en hommels zijn noodzakelijk voor bestuiving van groen. Muggen en vliegen dienen als maaltijd voor vogels en grotere insecten. Toch wil de mens zo min mogelijk hinder ondervinden van:

  1. Vliegen. Zij verspreiden immers bacteriën en verplaatsen zich net zo gemakkelijk van de vuilcontainer naar jouw bord. Wie ooit een vliegenplaag in huis gehad heeft begrijpt de boodschap. Bestrijd de vliegen eenvoudig, maar doeltreffend met een insectenlamp; gewoon online direct te koop.
  2. Muggen. Zorgen niet alleen voor een verstoorde nachtrust door het hinderlijk gezoem, maar veroorzaken ook nog eens rustig tientallen bulten in slechts één nacht. Ben je de bloedvlekken meer dan zat op je witte muur, koop dan een muggenlamp. Zó handig; trekt muggen aan en elimineert deze vervolgens.
  3. Wespen. Uitleg is eigenlijk overbodig. De meeste mensen krijgen het benauwd zodra een wesp op te proppen komt. Je schakelt wespen uit met een handige wespenvanger.