Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Showroom keuken kopen? Profiteer van de voordelen

Wist je dat je veel voordeel kunt behalen door een showroom keuken kopen? Vast niet en dat is ook niet erg. Want in deze blog zetten we de voordelen op een rijtje. Veel mensen krijgen ‘jeuk’ bij het woord showroom, omdat iedereen de keuken heeft kunnen zien en aanraken, maar het is niets wat een poetsdoek niet kan verhelpen. Terwijl je er flink wat geld mee kunt besparen. Zo, het eerste voordeel is al bekend.

Scherpe prijs voor een kwaliteitskeuken

Showroomkeukens zijn vaak het uithangbord van de winkel, want alleen het beste van het beste kan mensen overtuigen om voor een bepaalde keuken te kiezen. Dat er dus veel tijd en energie is geïnvesteerd moge duidelijk zijn. Nog mooier is het dan ook als de keuken plaats moet maken voor een nieuw model en als showroomkeuken verkocht wordt. Deze keukens zijn vaak extra scherp geprijsd, omdat de winkelier de keuken zo snel mogelijk weg wil hebben. Je krijgt dus A-kwaliteit voor de prijs van een mindere kwaliteit keuken. Dat is nog eens makkelijk geld verdienen.

Alleen de beste kwaliteit is goed genoeg 

Het is al gezegd, maar je krijgt dus ook het beste van het beste als je kiest voor een showroom keuken kopen. Het materiaal, de onderdelen en inbouwapparaten zijn van een extreem hoge kwaliteit. Je betaalt daar normaal gesproken de jackpot voor, maar niet als je een showroom model koopt. Zoals gezegd wil de winkelier de keuken zo snel mogelijk weg hebben en door een flinke korting te geven is dat ook relatief snel te realiseren. En daar heb jij als klant weer profijt van.

Dat wil overigens niet zeggen dat je niet kan onderhandelen tijdens een showroom keuken kopen. Natuurlijk heb je al een zeer goede deal te pakken, maar korting kan altijd meer. Vraag daar dan ook om en probeer de keuken voor een nog scherpere prijs te bestellen. Op die manier kan je extra geld besparen en bijvoorbeeld weer investeren in onderdelen of mogelijkheden die je aan de showroom keuken wilt toevoegen.

Snelle levering na showroom keuken kopen

Een nieuwe keuken heeft doorgaans een levertijd van meerdere weken. Zelfs tot meerdere maanden als bepaalde onderdelen nog geleverd moeten worden.Een showroom keuken staat eigenlijk al klaar om geleverd te worden. Daarom is een snelle levering na een showroom keuken kopen gegarandeerd, want de keuken hoeft alleen gedemonteerd, vervoerd en weer gemonteerd te worden. Soms is de levertijd enkele weken of ietsje langer als er bijvoorbeeld in de werkplaats bepaalde aanpassingen verricht moeten worden.

What you see is what you get, maar niet helemaal met een showroom keuken kopen

Een showroom keuken kopen is normaliter ‘what you see is what you get’, maar er zijn aanpassingen mogelijk. Zodat de keuken ook bij je thuis gemonteerd kan worden en misschien wil je de aanwezige inbouwapparatuur vervangen voor andere apparaten die meer bij je wensen aansluiten. Met een verkoper of adviseur kan je die mogelijkheden bespreken en die aanpassingen laten verrichten. Die mogelijkheid is er gewoon.