Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

De juiste garagedeur kiezen

Garagedeuren zijn er in allerlei soorten en modellen, waaronder deuren met een moderne look.

Een garagedeur gaat over het algemeen vele jaren mee. Zeker wanneer je regelmatig onderhoudswerkzaamheden aan de deur verricht en je ervoor kiest om zo nu en dan nieuwe garagedeur onderdelen te plaatsen, zul je zien dat je echt jarenlang plezier hebt van je aankoop. Maar toch, vroeg of laat zul je eraan moeten geloven en op zoek moeten gaan naar nieuwe deur. Maar welke deur kies je dan? Wellicht dat dit artikel een antwoord op deze vraag kan geven.

Verschillende soorten garagedeuren

In principe heb je een paar type garagedeuren. Zo is de sectionaaldeur erg populair, kun je met een roldeur prima uit de voeten als je beperkte ruimte hebt rondom het plafon en is een kanteldeur ideaal als je garage niet tochtvrij hoeft te zijn.

Om een keuze te kunnen maken uit de zojuist genoemde modellen, is het goed om te bekijken of je de ruimte direct onder het plafond in je garage wel of niet wilt gebruiken. Wanneer je deze ruimte namelijk niet gebruikt, is een sectionaaldeur of een kanteldeur een prima optie. Ben je echter in het bezit van bijvoorbeeld hengels of andere langwerpige voorwerpen die je het liefst direct onder het plafond opslaat, dan is een roldeur waarschijnlijk de beste keuze voor je.

Het tweede punt waar je rekening moet houden, is of de garage tochtvrij moet zijn. Wanneer je bijvoorbeeld regelmatig in de garage aan het klussen bent, dan is het logisch dat je niet in een tochtige ruimte aan de slag wilt gaan. Een sectionaaldeur (zowel een deur die verticaal opent of juist horizontaal) is dan een goede keus.

Wanneer het je allemaal niet uitmaakt of de garage tochtvrij is, dan kun je kiezen voor een kanteldeur. Een roldeur daarentegen zit ongeveer tussen een sectionaaldeur en een kanteldeur in. De lamellen van een dergelijk type deur zijn namelijk smal en door de vele scharnieren kunnen de lamellen niet al te dik zijn en dus ook niet al te goed geïsoleerd worden.

Vraag een specialist om advies

Al met al kan het best lastig zijn om te bepalen welk type garagedeur nu eigenlijk het beste bij jou past. Ons advies is dan ook om altijd contact op te nemen met een garagedeur specialist die je kan helpen om tot de juiste keuze te komen. Een garagedeur kopen doe je immers niet dagelijks. Hoewel je via een specialist niet altijd de laagste prijs kunt krijgen, weet je in ieder geval wel zeker dat je een goed advies krijgt en dat de kans dat je achteraf spijt krijgt van je keuze daardoor heel klein is.