Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Verkoopautomaten op kantoor: huren, kopen of full service?

Je hebt een kantoor en erg hongerige en dorstige medewerkers. Wat doe je dan? Je schaft je een koffie- en snackautomaat aan stopt deze vol met allerlei lekkers. Er zijn echter heel wat verschillende mogelijkheden op de markt om dit aan te pakken. Drie om precies te zijn: je kan een automaat kopen, huren of kiezen voor een full service contract.

Automaat huren

Er zijn verschillende spelers die automaten verhuren. Dit is interessant gezien je de kosten van de automaat kan spreiden over een lange periode. Bovendien kan je je automaat makkelijk inwisselen voor een nieuw model als je het gehad hebt met de oude. Daarnaast is deze formule ook interessant als je zelf wil kunnen kiezen welke inhoud je automaat moet gaan krijgen, wat bij een full service model niet mogelijk is. Dit leggen we later nog uit.

Automaat kopen

Als je het niet erg vindt om voor een lange tijd dezelfde automaat te behouden dan is het kopen van een automaat de interessantste optie. Je doet één keer een grote aankoop en kan daarna makkelijk tien jaar verder. Hou hierbij rekening dat betaaltechnologie snel evolueert. Wil je dat je medewerkers steeds toegang hebben tot de nieuwste betaaloptie dan kan je beter een automaat huren.

Full service contract

Als je een full service contract aangaat kan je kiezen uit het assortiment verkoopautomaten die de speler aanbiedt. Deze zorgt dan niet enkel voor de verhuur van de automaat, maar houdt de inhoud bij en vult deze bij indien nodig. En gaat er iets mis, dan wordt automatisch onderhoud voorzien. Het nadeel is dat je niet volledig kan kiezen welke inhoud je machine gaat krijgen, je bent altijd gebonden aan het assortiment producten dat de speler aanbiedt. Niettemin is dit een erg interessante formule, vooral voor grotere bedrijven, waar het bijhouden van de stock en onderhoud van de machines al snel een hele klus wordt.

In België is één van de grootste spelers in full service automaten Mastervending. Zij bieden vending machines aan op maat en zorgen binnen één contract voor alles.