Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Nairobi Kenia – de hartelijke hoofdstad van Kenia

Kenia is meer dan leeuwen, olifanten en de geheimzinnige bush. Meer dan safari en exotisch genieten. Natuurlijk gaat het gros van alle reizigers op safari in Kenia. Maar het zou jammer zijn dat je terugvliegt en niet even geproefd hebt van de grootstedelijke cultuur van dit mooie Oost-Afrikaanse land. Neem nou alleen al de hoofdstad Nairobi Kenia. Met rond de vier miljoen mensen geldt dat als een echte metropool. Toegegeven, de toeristische structuur van steden als Londen en Parijs ontbreekt er nog, maar juist daarom wordt het een hele spannende stad om te verkennen. Blijf je de gebaande wegen van de stad volgen, dan voel je je ook niet snel onveilig. Alleen moet je wel voorzichtig omgaan met je dure smartphone of fotocamera. Want die kan zomaar ineens verdwenen zijn.

Nairobi Kenia, een stad met een echte natuurkraag

Heb je niet veel tijd te spenderen aan Nairobi? Ga je spaarzame uurtjes dan vooral besteden aan de top vijf van de stad. Op een steenworp afstand van de bebouwing tref je het Nairobi National Park al aan. Hier dwalen geen geitjes en reeën, maar neushoorns en leeuwen. Het zijn er al bijna stadsbewoners. Heb je iets met olifanten? Dan is het David Shelderick Wildlife Trust een verplichte stop. Hier worden weesolifantjes weer overeind geholpen. Nog een toevluchtsoord maar dan voor de Afrikaanse langnek is het Giraffe Centre. Ook een Deens auteur heeft een topattractie in de stad nagelaten: het Karen Blixen Museum. Karen Blixen was de auteur van het gerenommeerde meesterwerk ‘Out of Africa’. Tot slot moet je ook even over de drempel van het Nairobi National Museum.

Kleding, dansen, sieraden

Heb je het geluk dat je Nairobi Kenia ietsje langer kunt verkennen? Dan is na de top vijf je eerste gang naar de Bomas of Kenya. Dit culturele centrum is je kennismaking met traditierijke levensstijlen, rituele muziek en dans van de diverse etnische groepen in het land. Ook de Kazuri Beads Factory is een gewild uitje, een fantasierijke en sfeervolle kralenfabriek. Geïnteresseerd in nostalgisch openbaar vervoer? Dan gaat de deur open van het Nairobi Railway Museum waar de beruchte Lunatic Express ook staat opgesteld. Wil je op een gegeven moment even de stadse hectiek verlaten? Dan hoef je daarvoor de stad niet uit. Wandelen langs de watervallen van Karura Forest betekent dat je midden in een bijzonder natuurreservaat terecht komt dat gesitueerd is in Nairobi zelf! Een gezellige en heerlijk rommelige markt is de Masai Market; afdingen moet!

Nairobi Kenia wat langer verkennen

Bevalt Nairobi je en wil je er nog een paar dagen aan vast plakken? Dan kun je gewoon doorgaan met excursies plannen. Zo zie je tijdens een bezoek aan het Nairobi Snake Park meer dan enge slangen; er kruipen ook schildpadden, krokodillen en andere reptielen rond. Een van de voornaamste markten van Nairobi is de Nairobi City Market, vooral drukbezocht door handwerkliefhebbers. Voor de politiek geïnteresseerden is er het Kenyatta House – Maralal. In dit historische pand woonde ooit de familie Kenyatta waaruit Jomo Kenyatta als Keniaanse onafhankelijkheidsleider voortkwam. Eenzelfde historische waarde valt toe te kennen aan de Kiambethu Tea Farm, een theeboerderij uit ca. 1910. Alleen al een plaatje door de plantages. 

Rennen, bidden en tanden tellen

Nog steeds niet uitgekeken op Nairobi? Dan kun je je dagen gewoon blijven vullen. Ontspan een tijdje in Paradise Lost, vol schilderachtige grotten en watervallen. Ook een dagje uit naar de Ngogon Racecourse is leuk – kijk eerst op de agenda van die historische renbaan wanneer de wedstrijden zijn. In Nairobi Kenia voel je overal de islam en eigenlijk zou je toch minstens een moskee ook moeten bezoeken. De beste keuze is dan de Jamia Mosque. En wie graag tanden telt, die gaat ook nog naar Nairobi Mamba Village waar een krokodillenboerderij je opwacht. Wil jij naar Afrika gaan? Ga dan naar de website van Afrika Safari!