Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Zorgverzekering 2017 10% duurder – Goedkoopste zorgverzekering 2017

Het werd in eerste instantie niet door analisten verwacht, maar de basisverzekering (zorgverzekering 2017) wordt behoorlijk duurder. De verwachting is nu dat we in 2017 tot wel 10% meer gaan betalen per maand voor onze zorgverzekering. Er was wel rekening gehouden met een kleine stijging van 3 procent, maar dat blijkt in werkelijkheid meer dan drie keer zo hoog te worden.

Dit werd deze week bekend, door dat zorgverzekeraar DSW, net zo als ieder ander jaar haar nieuwe zorgverzekeringspremie voor de basisverzekering 2017 bekendmaakte. De premie gaat volgend jaar stijgen naar een bedrag van €108 per maand. De sterke stijging is volgens de zorgverzekeraar het gevolg van gestegen zorgkosten die sinds 2015 op het bordje van de zorgverzekeraar terecht zijn gekomen, namelijk de wijkverpleging. Daarnaast klaagt de zorgverzekeraar ook over de hoge kosten van nieuwe behandelingen en medicijnen, die door de basisverzekering worden vergoed. Dit jaar in 2016 heeft de zorgverzekeraar de premiestijging voor haar verzekerde opgevangen, door een deel van de in de afgelopen jaren opgebouwde reserves aan te spreken, maar DSW heeft te kennen gegeven dat dit in 2017 niet meer zal gaan lukken. Vandaar dat de premie van de ziektekostenverzekering van DSW behoorlijk omhoog schiet.

De verwachting van analisten is dat ook veel andere zorgverzekeraars in 2017 met hetzelfde probleem zullen worden geconfronteerd en dus ook genoodzaakt zullen zijn de premies aanzienlijk te verhogen. Een onderzoek naar de balans van de verzekeraars in 2015 zou hierover meer uitsluitstel moeten geven.

Maar dat we met zijn alle meer geld moeten uitgeven aan de zorgverzekering 2017 dat staat inmiddels wel vast. De vraag is alleen hoe hoog is de premiestijging voor je eigen zorgverzekering, daarover krijg je op zijn vroegst pas 19 november 2017 zekerheid over. Let er dus goed op in december als je nieuwe zorgverzekeringspremie bekent is of je niet beter kun overstappen naar een andere zorgverzekering. Overstappen levert driekwart van de verzekerde een behoorlijke jaarlijkse besparing op.

Als de premie van de zorgpolissen stijgen, zie je ook altijd dat de onderlinge verschillen tussen de zorgverzekeringen toeneemt. Het verschil tussen de goedkoopste zorgverzekering 2017 en de duurste zorgverzekering 2017 zal toenemen tot wel €250 per jaar. Vergelijken, kiezen en direct online overstappen van zorgverzekering wordt dit jaar extra belangrijk en beloont. Overstappen van zorgverzekering is heel eenvoudig, je nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude polis op.

Waar wacht je nog op start met vergelijken en overstappen. O ja natuurlijk het is nog geen eind november overstappen is nog geen optie. Zet de datum in je agenda en ben er zeker van dat jij volgend jaar in ieder geval niet te veel gaat betalen voor je zorgverzekering.