Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Welk koffiemerk past het beste bij mij?

Nederlanders drinken de meeste koffie van Europa, zo’n zes koppen per dag. In totaal komt dit neer op 700 miljoen euro per jaar dat verbruikt wordt aan koffie. Hiernaast gaat het meeste geld uit naar eenkopsystemen, hier kan je dus per opvulling maar één kopje mee zetten. Hiernaast heeft Nespresso bijna een monopolie op alle eenkopsystemen, zij zijn daarmee ook de grootste koffieproducent van de wereld.

Die Nespresso apparaten zijn vrij prijzig en kunnen alleen koffie produceren als er speciale koffiecups worden gebruikt, deze cups worden door Nespresso zelf geleverd. Die cupjes werken doordat er water in wordt gedrukt dat er aan de onderkant uitdruppelt, net zoals een koffiefilter in een ouderwets koffieapparaat. Probleem is dat deze cups enorm duur zijn en dat de goedkoopste namaakcups zelfs afgewezen kunnen worden door het apparaat zelf, vanwege deze reden stappen sommige mensen over naar de nummer één Nespresso concurrent “Lavazza”.

Lavazza produceert generieke cups die op bijna elk apparaat gebruikt kunnen worden, het is een Italiaans merk dat een goedkopere uitkomst brengt dan Nespresso zelf. Wat wel een probleem is met lavazza cups is de verkrijgbaarheid, veel winkels verkopen alleen Nespresso of Douwe Egberts cups. Hierdoor zal je als consument de Lavazza cups online moeten bestellen, maar dan komen er weer verzendkosten bij kijken die de prijs toch weer even hoog maken als de Nespresso cups in de winkel.

Hier is een oplossing voor, Lavazza cups namaak zijn kopieën van de generieke Lavazza cups die gebruikt kunnen worden in bijna elk koffieapparaat. De namaakcups zijn goedkoper dan elke andere cup, maar zijn wel moeilijker te vinden. Voordeel hiervan is wel dat als je ze online besteld dat je alsnog goedkoper uit bent dan als je Nespresso cups zou kopen. Lavazza namaakcups zijn dus de perfecte mogelijkheid voor mensen die lekker bakje koffie willen zetten, maar geen goudprijs willen betalen voor zo’n cup.