Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Wachtmuziek bij VOIP – perfecte oplossing

Worden bellers bij jouw bedrijf vaak in de wacht gezet en doorverbonden? Overweeg dan om wachtmuziek in te stellen. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat klanten dit als erg positief ervaren. Het wachten wordt hierdoor iets aangenamer en klanten gaan positiever het gesprek in.

Feiten over wachtmuziek

  • Per jaar gaat 8 tot 15 procent van de klantendatabase verloren. Zo’n 68 procent daarvan komt door een negatieve telefonische ervaring.
  • 34 procent van de bellers die ophangt, belt niet terug.
  • Onderzoek wees uit dat klanten een wachttijd van 30 seconden zonder wachtmuziek ervaren als 90 seconden. Een wachttijd van 30 seconden mét wachtmuziek ervaren ze als 15 seconden.
  • Mensen blijven langer aan de telefoon, tonen meer interesse in je product of dienst, gaan positiever het gesprek in en zijn ze daardoor minder snel geïrriteerd.

Zelf instellen

Met Hosted VoIP kun je eenvoudig zelf een mp3 instellen. Eventueel aangevuld met het vermelden van het aantal wachtenden of de maximale wachttijd. Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van muziek een gesproken bericht laten horen als de beller langer dan 2 seconden in de wacht staat. Bijvoorbeeld met productinformatie, een kortingsactie of andere bedrijfsinformatie. Kom je er niet uit? Dan staan medewerkers natuurlijk altijd klaar om je te helpen.

Tip – Check even de glasevezel deals voor bedrijven.  

Rechtenvrije wachtmuziek

Veel bedrijven bieden keuze uit rechtenvrije mp3’s die je kunt instellen als wachtmuziek. Standaard biedt een telefoniesysteem 1 melodie, maar veel klanten vragen om meer keuze. Daarom wordt dit beschikbaar gesteld.