Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Vespa scooters een Italiaans topmerk!

Vespa scooters

Het merk Vespa is opgericht door Piaggo. Het Piaggo merk heeft niet alleen maar scooters geproduceerd maar kent een geschiedenis in de vliegtuigbranche. Als er verder teruggekeken wordt dan is Piaggo ook in de 19eeeuw actief in de markt van luxe passagiersschepen. Piaggo produceerde in de jaren 40 onder andere vliegtuig- en auto onderdelen.

In de Tweede Wereld oorlog is er veel schade toegebracht aan de infrastructuur van Italië, waardoor vervoer met de auto erg moeizaam was. Daarnaast had de Tweede Wereld oorlog ook zorggedragen voor economisch slechtere periode, waardoor weinig mensen geld beschikbaar hadden voor vervoer via de auto of met het vliegtuig. De vraag vanuit de markt was veranderd en Piaggo heeft hier verstandig op ingespeeld door het ontwikkelen van de Vespa scooter. Door de ervaring in de auto- en vliegtuigbranche kenmerkte de kwaliteit het Vespa merk.

De eerste Vespa scooters

De zoon van de oprichter van Piaggo begon met de ontwikkeling van de eerste Vespa scooter. In 1944 werden de eerste Vespa’s ontwikkeld met een motor met brede kappen, waardoor de scooter op een Wesp leek. De naam van de scooter was hierdoor een logisch gevolg, aangezien Vespa Italiaans is voor “wesp”. Twee andere belangrijke kenmerken voor de Vespa scooters zijn een kap voorop en de kleine diameter wielen. Het eerste model was de Moto Piaggio no. 5 en later werd de naam Vespa scooters. In 1949 werden er al maar liefst 35.000 exemplaren geproduceerd

Vespa scooters van vandaag

De Vespa scooters hebben vanaf de jaren 50 zijn intreden gedaan in Europa en Azië en vervolgens in de jaren 60 over de hele wereld. Vandaag de dag zijn is de Vespa scooter het bekendste scootermerk wereldwijd en ook direct één van de grotere motormerken wereldwijd. De scooters staan bekend om de goede prijs/kwaliteit verhouding en het kenmerkende uiterlijk.

Er zijn veel Vespa accessoires te koop in diverse scooterwinkels, zowel online als in de buurt. Vele verschillende varianten, merken en prijzen wordt ingespeeld op het Vespa merk.

Vespa accessoires kun je kopen bij vrijwel alle scooterwinkels. Of je nu online gaat kijken, of naar een scooterzaak in je buurt gaat, accessoires vind je werkelijk overal. Natuurlijk wel met verschillende prijzen en van verschillende merken.

Breed aanbod accessoires

Iedere winkel heeft vrijwel een verschillend aanbod, dit komt doordat er zoveel Vespa accessoires op de markt is dat het haast onmogelijk is voor winkels om alles te kunnen aanbieden. Toch zijn er winkels die dit wel kunnen, vaak zijn dit webwinkels die de mogelijkheid hebben tot het opslaan van al deze producten.

Vespa scooter specialisten

Naast webshops die een breed assortiment van accessoires hebben heb je ook webshops die zich op een specifieke productgroep richten. Meestal zijn dit producten die je op alle scooters kunt gebruiken. Dit heeft als voordeel dat ze vaak veel kennis in huis hebben over een bepaalde productgroep, waardoor hun aanbod en prijsstelling vaak zeer goed is. Denk bijvoorbeeld aan een shop, zoals motorsloten.eu die goed gekeurde sloten voor scooters verkoopt. Zij hebben een breed assortiment van sloten voor motor, scooter en de fiets. De prijzen zijn goed en ze geven netjes tekst en uitleg hoe je het beste slot voor je Vespa koopt. Als je hun belt of een email stuurt kunnen ze je ook direct advies geven. Deze shops zijn interessant om te bezoeken, omdat ze precies weten wat je nodig hebt. Verder is dat ook logisch want het geeft immers geen sloten die specifiek bedoeld zijn voor een Vespa.

Vespa scooters