Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Veilig trampolinespringen

Trampolinespringen is een leuke bezigheid voor zowel jonge als oudere kinderen. Het is een actieve bezigheid en het stimuleert kinderen om met andere kinderen te spelen en eerlijk te delen, want niet iedereen kan tegelijkertijd op de trampoline. Toch zijn er ouders die een trampoline een gevaarlijk stuk speelgoed vinden, omdat kinderen zich kunnen bezeren tijdens het spelen. We zullen niet zeggen dat trampolines nooit voor ongelukken veroorzaakt, maar als je onderstaande veiligheidstips volgt, is de trampoline een stuk veiliger dan je denkt.

 

Probeer de trampoline ver van elke tuin- en gazonbewateringsinstallatie te plaatsen. Een natte trampoline is erg gevaarlijk, dus zorg ervoor dat de trampoline van je kind altijd droog is.

 

Controleer altijd of het springgebied schoon is. Speelgoed, kleding, zelfs bladeren en kleine takken kunnen ernstige problemen veroorzaken.

 

Voer regelmatige inspectie uit van de trampolineveren, de behuizing en het springoppervlak op gebreken en scheuren. Probeer de trampoline in een goede staat te houden (alsof deze helemaal nieuw was). Om dit te doen, moet u mogelijk vervangende onderdelen kopen om alle gescheurde of versleten onderdelen te vervangen.

 

Installeer altijd een trampoline randkussen over de veren en controleer of ze volledig bedekt zijn. Een aanzienlijk percentage verwondingen wordt veroorzaakt wanneer kleine tenen of vingers in trampolineveren worden gevangen.

 

Goede kleding is een must voor een veilige springervaring. Sta ons toe hier een beetje over uit te wijden. Er zijn geen trekkoorden toegestaan op trampolines! Wees voorzichtig, vooral als je kind kleren draagt met trekkoorden, omdat ze in de behuizing of veren kunne blijven haken. Zorg er ook voor dat uw kind altijd op blote voeten stuitert of beschermende sokken draagt. Schoenen en sportschoenen kunnen het oppervlak van de trampoline beschadigen of scheuren en leiden tot een gebrek aan evenwicht voor de springer.

 

Voordat u een nieuwe trampoline koopt, moet u controleren of er producten teruggeroepen zijn.