Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Trends online marketing

Online marketing wordt steeds meer toegepast door bedrijven. Deze online marketingactiviteiten voeren zij zelf uit of dit laten zij doen door een extern bedrijf, omdat zij hier zelf weinig kennis over hebben. De online marketing wordt steeds belangrijker, omdat er ook steeds meer gebruik wordt gemaakt van het internet door de consument. Online marketing kan worden ingezet voor een zo goed mogelijk online vindbaarheid, door bijvoorbeeld zoekmachine optimalisatie. Hier zullen de belangrijkste online marketing trends voor 2016 worden weergegeven.

Allereerst de online personalisatie, elke klant is weer anders en dit weet ieder bedrijf. Toch zijn er nog heel veel bedrijven die nog steeds websites aanbieden met voor iedereen dezelfde content. Gepersonaliseerde content wordt als één van de belangrijkste trends in 2016 gezien. Het transparant zijn staat in verband met de content, de potentiële klant moet in één opslag aan jouw website kunnen zien wie jij bent, wat je doet en waar jij voor staat. Op het gebied van social media zal er ook meer gaan veranderen. Bedrijven gebruiken veel social media tegenwoordig, maar vaak doet het bedrijf alleen maar aan zenden. Er moet nu echt eens sociaal gedrag plaatsvinden en dat kan door middel van meer interactie. Klanten willen namelijk steeds meer communiceren via digitale communicatiemiddelen, zodat zij zo snel mogelijk antwoord kunnen krijgen op vragen. Ook zal videomarketing toenemen, steeds vaker worden er korte deelbare video’s geplaatst en deze zijn van groot belang om een grote doelgroep te bereiken. Het één keer van viral gaan levert namelijk meer op dan een hele strategie van een concern.

Of deze trends zich daadwerkelijk zullen voortzetten dat zal aan het eind van 2015 te zien zijn. Het gebruik van online marketing zal in ieder geval niet gaan afnemen, aangezien de consument steeds meer informatie op het internet zoekt en er ook steeds vaker aankopen worden gedaan via het internet.