Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Topvakantie in Zuid Afrika

Wat is er leuker dan het verzinnen van een nieuwe vakantie als het nog even duurt voordat je weer op vakantie kan. De sleur van alledag slaat alweer toe nu het herfst is geworden in ons koude kikkerlandje.

Een goed vakantieland is Zuid Afrika. Zuid Afrika is ontzettend veelzijdig. Het landschap is gevarieerd. Je vindt er dorre woestijn, puntige bergketens en savannelandschap. Bovendien wordt er ook op grote schaal wijn geproduceerd waardoor deze plantages ook volop in het landschap te zien zijn. De mensen uit Zuid Afrika zijn net zo divers als het landschap. Dat heeft natuurlijk te maken met hun omstuimige geschiedenis en natuurlijk erfgoed.

Wat kun je allemaal doen in Zuid Afrika? Ten eerste mag je het wereldberoemde Krugerpark zeker niet overslaan. Hier kun je onder leiding van ervaren ranger een safari Zuid Afrika doen. Hier vind je een grote verscheidenheid aan wilde dieren en misschien zie je de complete big 5 wel. Hierna kun je gaan kanoën op de Garden Route of golfsurfen in Kaapstad. Je kunt ook gewoon gaan golfen op een van de luxe golfbanen van wereldklasse. Je kunt hier ook afspreken met zakenrelaties. Onder zeer relaxte omstandigheden wordt hier menig contract afgesloten.

En er is nog meer te beleven in Zuid Afrika. Wat dacht je van diepzeeduiken voor de kustlijn van de provincie Kwazula Natal waar je veel ongerepte koraal kunt vinden. Je kunt walvissen spotten of voor de waaghalzen onder ons, kun je ook nog gaan duiken met witte haaien.

Je kunt reizen Zuid Afrika goed op eigen gelegenheid doen met bijvoorbeeld een huurauto. Het is wel verstandig om van te voren te verzinnen waar je allemaal naar toe wilt en te bekijken wat haalbaar is in de tijd dat je vakantie hebt.

Bovendien is het goed om van te voren te bekijken of je nog bepaalde vaccinaties nodig hebt voor deze reis. Waarschijnlijk moet je tegen gele koorts ingeënt worden. Inentingen tegen DTP, buiktyfus (bij een verblijf langer dan 3 maanden), hepatitis A en BMR worden soms ook aangeraden. De Travel Clinic heeft de meest actuele informatie hierover en ook over de noodzaak om je tegen malaria te beschermen.