Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Soorten bedrijfsprinters

Er zijn ontzettend veel soorten printers, omdat er ontzettend veel is wat je kunt printen. De 3D printers zijn op dit moment nog in opkomst, maar ook in 2D printen zijn er heel veel mogelijkheden.

Ten eerste is er de inkjet printer. Deze hebben de meeste mensen gewoon thuis staan. Maar deze printers zijn er van klein voor huisgebruik, tot enorm voor bedrijven. Dit is dus een hele diverse printer. Het is een veelvoorkomende, omdat deze goed werkt voor alle standaardprint taken. Deze printer is vooral geschikt voor het printen op papier.

Als je op een ander materiaal wilt printen, bijvoorbeeld karton, is het slim om daar een speciale printer voor aan te schaffen. Bijvoorbeeld een sleeves printer is perfect voor het bedrukken van karton en vouwdozen. Het is dus ideaal voor verpakkingen. Toch zijn deze inkjet en sleeve printers erg vervuilend.

Omdat het printen een vervuilend imago had, is de hot foil printer uitgevonden. Dit is vaak gebruikt op plastic en papier. Het is een manier van printen waar de voor gedroogde inkt of folie wordt verwarmd tot hoge temperaturen. Een bepaald onderdeel wordt verwarmd en het product wat moet worden bestempeld wordt onder de printer geplaatst. Het stempelproces is niet vervuilend omdat de inkt droog gebruikt wordt.

Als je een printer wilt aanschaffen voor je bedrijf is het belangrijk dat je nagaat waarvoor je het gaat gebruiken. Ten eerste, op welk materiaal er geprint gaat worden. Daarbij is de snelheid van het printen interessant en ten slotte is het slim om te bedenken hoe het bediend moet worden. Als deze punten duidelijk zijn is het gemakkelijk een printer te zoeken en uiteindelijk uit te kiezen. Het is vaak een vrij grote investering, maar je kunt op dit moment beter wat meer uitgeven bij aanschaf, omdat dit later scheelt in onderhoudskosten.