Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Scharnieren

Onlangs was er een man in mijn winkel die zocht naar gereedschap waarmee je scharnieren kon bevestigen. Dat trof, want mijn bedrijf gaf die week een kassakorting van 25 %. De man had net een nieuw huis gekocht. Tussen de woonkamer en de keuken zat een open deurpost, maar hij wilde er toch liever een deur in. Daarmee voorkom je dat de etensgeuren ook in de woonkamer blijven hangen. Ik zei de man dat een beitel wel eens het gereedschap kon zijn dat hij zocht. Hij zei toen dat je daarmee de scharnieren toch nog niet kon bevestigen. Daar had de man inderdaad een punt, dus ik nam hem verder mee door de winkel. We liepen langs een hele gang door met gereedschap tot we bij de schroeven kwamen. De man zocht wat schroefjes uit die pasten in de scharnieren die hij mee had genomen.

Het was zeker een aardige vent, maar het leek me niet de meest handige figuur. Maar ja, als je zelf een bedrijfje runt maakt het niet zo veel uit wat de klanten met je producten doen. Het gaat er toch om dat je een beetje winst maakt om je hoofd boven water te houden. Natuurlijk geef ik een kind van vier jaar oud geen gereedschap mee waarvan het geen idee heeft wat het is. Maar wie naar een onderdelenzaak gaat omdat hij zelf een deur door middel van scharnieren wil bevestigen, wordt wat mij betreft geacht wel enige technische kennis te hebben. Je moet dan niet een week later terugkomen en zeggen dat je verkeerd bent voorgelicht, terwijl je er eigenlijk zelf helemaal niets van hebt begrepen.

Maar goed, ik heb deze man verschillende soorten gereedschap en een tweetal scharnieren verkocht. Ik neem maar aan dat hij de deur zelf heeft kunnen bevestigen. Maar misschien kocht hij ook alleen het gereedschap en heeft hij toen iemand anders aan het werk gezet. Ik denk dat iedereen wel iemand kent die handig is met scharnieren en dat soort dingen. En anders kan je nog altijd iemand inhuren. Ik verkoop zelf alleen maar producten, maar je kunt in mijn stad ook wel een ondernemer vinden die voor jou je scharnieren bevestigt. Het voordeel is dan dat die man zelf zijn eigen gereedschap meeneemt. Dan hoef je zelf helemaal niet naar de winkel. Toch hoop ik erop dat mensen zulke klusjes zelf blijven doen, anders ga ik failliet.

Website: http://www.bouwtuig.nl/hang-en-sluitwerk/scharnieren.html

Scharnieren is geplaatst door Thomas via IP adres: 46.226.57.126.