Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Pandjeshuizen worden vaak bezocht

Dacht men vroeger bij een pandjeshuis aan een louche schimmig kantoortje waar je liever niet kwam. Tegenwoordig bezoekt men in grote getallen de pandjeshuizen om spullen te kopen en te belenen.

 

Pandjeshuizen positief in de media

 

Dat pandjeshuizen tegenwoordig positief in de media komen, door programma's uit te zenden waar het wel een wee van deze winkels is te zien, weten steeds meer mensen de weg hier naar toe te vinden. Tegenwoordig zijn de meeste pandjeshuizen nette winkels waar men vriendelijk geholpen word. Natuurlijk draagt de economische crisis ook haar steentje bij aan de drukte in de Nederlandse pandjeshuizen.

 

Snel aan geld komen

 

Een pandjeshuis is een goede optie om snel aan geld te komen, ook al heb je een negatief BKR advies, toch kun je een krediet krijgen bij een pandjeshuis. Dit komt doordat je in plaats van een reguliere lening bij een pandjeshuis goederen verpand. Dit wil zeggen je laat een product achter wat een waarde vertegenwoordigd, waarvoor je geld te leen krijgt. Is de tijd aangekomen dat je het geld terug kunt betalen, dan krijg je het door jou beleende product terug.

 

Het kan onverhoopt gebeuren dat je de lening niet meer terug kunt betalen, daar je er financieel nog niet op vooruit bent gegaan. Dit is dan niet zo'n groot probleem als bij een reguliere lening, waar je direct deurwaarders aan de deur hebt. Bij een lening bij een pandjeshuis dien je alleen de lening te verlengen of afstand te doen van je beleende product. Het enige nadeel dat je dan hebt is dat je het product kwijt bent, maar je bent niet dieper in de schulden terecht gekomen.

 

Wil je weten of er bij jou in de buurt een pandjeshuis aanwezig is? Kijk dan eens op www.pandjeshuisoverzicht.nl, op deze website staan namelijk veel pandjeshuizen in Nederland en België.