Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Online leads genereren

Hoe krijg je ook daadwerkelijk meer aanvragen via je website? Veel bedrijven komen namelijk niet verder dan een digitaal visitekaartje. Het realiseren van voldoende bezoekers op de website en zorgen dat die daar bijvoorbeeld het contactformulier invullen lukt een hoop bedrijven nog steeds niet.

Om serieus leads te genereren op je website heb je kennis nodig van twee disciplines: zoekmachine marketing en conversie optimalisatie

Zoekmachine marketing

Vrijwel iedere potentiele klant begint zijn of haar customer journey in Google. Bovenaan staan in Google of minimaal op pagina 1 is daarom een must om onder de aandacht te komen van je doelgroep. Dat kan op 2 manieren: via de organische (gratis) zoekresultaten of via Google AdWords (het advertentiesysteem van Google).

Conversie optimalisatie

Wat wil je van je bezoekers? Dat ze contact opnemen, hun e-mailadres achterlaten, een product kopen of bijvoorbeeld je content delen op social media? Iedere website heeft als het goed is een conversie-doel. Je website goed inrichten op basis van dat doel en de funnel is het begin, maar daarna moet er goed gemeten worden wat die bezoekers doen en wat er geoptimaliseerd kan worden. Bijvoorbeeld door data te analyseren uit Google Analytics of HotJar.