Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

modernisme in Barcelona

Barcelona is een stad waar je niet snel op uitgekeken bent. Zelfs als je de stad voor de honderdste keer bezoekt is de kans enorm groot dat je dingen tegenkomt die je de vorige negenennegentig keer nog niet gezien had. Van de vele winkels en terrasjes, tot de markten, de parken en de natuur. Met z’n 1.6 miljoen inwoners is de stad bovendien constant in beweging, waardoor er ook altijd wel wat nieuws te ontdekken valt.

Omdat Barcelona zo’n grote stad is zien veel toeristen door de bomen het bos niet meer en kan de stad overweldigend overkomen, maar als je eenmaal aangekomen bent ben je niet snel uitgekeken. Een voorbeeld hiervan is de unieke stijl van de gebouwen die in Barcelona te vinden zijn. Van hypermodern tot klassiek Spaans en alles er tussenin. Ook zijn er veel gebouwen te vinden die in de tijd van het Catalaanse Modernisme zijn gebouwd en zeer zeker het bekijken waard zijn.

Deze gebouwen, waaronder Torre de Bellesguard, een 15e eeuws middeleeuws kasteel, trekken veel toeristen. Daarom is het verstandig om niet in het hoogseizoen op vakantie te gaan en is een lastminute naar Spanje aangeraden want momenteel zijn er nog niet ze veel toeristen te vinden in de stad.

Naast Torre de Bellesguard zijn er nog een heleboel vergelijkbare gebouwen, waaronder Casa Amatller. Deze unieke woning aan de boulevard is ontworpen door de kunstenaar Josep Puig i Cadafalch. Het gebouw zelf is een stuk nieuwer dan de Torre de Bellesguard en is in de 20e eeuw gebouwd.

In Barcelona zijn vele tientallen gebouwen te vinden die een uniek Spaans en modernistische architectuur kennen. Daarnaast zijn er nog veel andere bezienswaardigheden in Barcelona, dus het is het zeker waard om een lastminute Spanje te boeken zodat je ongestoord rond kunt kijken voordat het hoogseizoen begint.