Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Met online radio op de hoogte blijven

Hoe blijf jij op de hoogte van het allerlaatste nieuws als je op reis bent? Je kunt natuurlijk de nieuwswebsites lezen maar leuker is om via je eigen favoriete zender, 538 live, de nieuwsberichten te blijven volgen. Zo hoor je ook nog eens berichten, die de officiële nieuwswebsites niet halen.

Internet radio maakt het mogelijk om overal ter wereld je favoriete zender te blijven volgen. Je hebt er slechts een apparaat voor nodig dat internet kan ontvangen. Je telefoon is in principe genoeg. Afhankelijk van je internetbundel kun je in het buitenland 3G gebruiken of WiFi via een WiFi hotspot. Het is nog steeds erg duur om 3G te gebruiken in het buitenland. Dus als je kunt kiezen, kun je beter kiezen voor een WiFi hotspot.

Met radio via de ether kan je in het buitenland niet je eigen vertrouwde Nederlandse zenders ontvangen. Dat kan met internet radio wel. En andersom kan ook. Je kunt in Nederland of waar dan ook heel veel zenders ontvangen vanuit allerlei landen. Dat geeft radio luisteren toch wel weer een nieuwe dimensie. Het is ook heel leuk namelijk om op het gebied van radio op wereldreis te gaan. Misschien wel net zo leuk om in het echt op wereldreis te gaan.

Je zou eens kunnen luisteren naar de swingende muziek uit Zuid Amerika. Daar kun je lekker op dansen en het is ook uitermate geschikt om er het huishouden bij te doen. De strijk doen is met deze muziek ineens geen vervelend klusje meer. De muziek uit Brazilië kan ook heerlijk relaxt zijn. Neem bijvoorbeeld de muziekstijl Bossanova. Daarmee kun je weer helemaal Zen worden. Maar je kunt ook naar het andere eind van de wereld gaan. Naar het werelddeel Azië bijvoorbeeld. Ook hier kun je je muzikale smaak verbreden.