Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Kunnen buitenlanders een woningen in Thailand kopen?

Antwoord: Het kopen van een appartement in Thailand is misschien wel de eenvoudigste en gemakkelijkste optie die beschikbaar is voor buitenlanders die eigendommen willen bezitten. De enige beperking voor het kopen van een appartement in Thailand is dat het percentage van een project verkocht aan buitenlanders niet groter mag zijn dan 49% van de totale beschikbare aantal vierkante meters in het complex. De eigenaar van elke woning krijgt een eigendomsakte (Chanote) waarop de buitenlander duidelijk te zien is als de juridische eigenaar van de woning.

 

Vraag: Wat zijn de vereisten voor een buitenlandse persoon of organisatie om een ​​condominium in Thailand te kopen?

 

Antwoord: om als ​​buitenlander een flat te kunnen kopen moet je maar aan 1 ding voldoen.

 

  1. Het geld moet vanaf het buitenland zijn overgemaakt in Euros naar een bank rekening in Thailand.

 

Een buitenlander moet de vreemde valuta overmaken naar Thailand. Een Tor Tor 3 formulier wordt verstrekt door de bank die een inkomende overschrijving vanuit het buitenland ontvangt.

 

Vraag: mogen buitenlanders land in Thailand bezitten?

 

Antwoord: Onder strikte toepassing van de bestaande wet is het officieel verboden voor buitenlanders om land in Thailand te bezitten. Er zijn echter uitzonderingen op het verbod in de wet zelf. Er zijn ook andere methoden voor het regelen van de aankoop van land in Thailand.

 

Vraag: Kan een buitenlander via een BV land of onroerend goed in Thailand verwerven?

 

Antwoord: Ja, een methode die buitenlanders kunnen gebruiken om grond of onroerend goed te kopen, is door BV op te richten. Als een buitenlander van plan is om een ​​bedrijf in Thailand te runnen, kan hij de grond  kopen via zijn Thaise BV. Het land zal eigendom zijn van de Thaise BV, jou zelf.

 

Vraag: Mijn vrouw is Thai, kan zij land bezitten?

 

Antwoord: Ja, sinds 1999! Vóór 1998 verloor elke Thai die met een buitenlander trouwde hun recht om grond te kopen in Thailand. Ze zouden echter nog steeds het land in bezit kunnen houden voordat ze met de buitenlander trouwen. De ministeriële regeling vanaf 1999 staat nu Thaise onderdanen die met buitenlanders getrouwd zijn het recht toe om grond te kopen. De Thaise echtgenote moet bewijzen dat het geld van haar is. Normaal gesproken gebeurt dit door de buitenlandse echtgenoot die een verklaring ondertekent waarin staat dat het geld dat werd gebruikt voor de aankoop vóór het huwelijk aan de Thaise echtgenoot toebehoorde en buiten zijn claim valt.

 

 

Vraag: Ik ben getrouwd met een Thai. We willen graag een huis bouwen op het land dat ons is gegeven door de moeder van mijn vrouw. Wat is de beste manier om mijn investering veilig te stellen (ik betaal om het huis te bouwen) in het geval van een breuk.

 

Antwoord: Het ondertekenen van een langetermijnlease met uw vrouw en het registreren van die huurovereenkomst bij het Land Office is de veiligste manier om uw investering te beschermen. Als je een kind hebt, kunnen ze de verbeteringen in hun naam bezitten. We raden u aan contact op te nemen met een advocaat die u in meer detail kan adviseren.

 

Vraag: Kunnen buitenlanders gebouwen bezitten, zelfs als ze het land niet bezitten?

 

Antwoord: Ja. Hoewel de Thaise wetgeving het buitenlanders verbiedt om land in Thailand te bezitten, hebben buitenlanders het recht om gebouwen te bezitten. Een gemeenschappelijke structuur is dat de vreemdeling een lange termijn huurovereenkomst aangaat voor het land.

 

Vraag: Kan ik tijdens mijn verblijf in Thailand onroerend goed kopen?

 

Antwoord: Ja. Een persoon die een woning wil kopen, inclusief een buitenlander, kan een woning kopen zonder aanwezig te zijn op het moment van registratie van eigendom bij de deelstaat. Dit gebeurt door een volmacht aan te vragen door een advocaat of makelaar.

 

Vraag: Kan een buitenlander een woning in Thailand verhuren?

 

Antwoord: Ja. Een eigendom in buitenlandse handen kan worden verhuurd aan een andere derde partij. Huur opbrengsten zijn belasting vrij.

 

Voor nuttige informatie over verhuizing naar Thailand, buitenlands eigendom van onroerend goed in Thailand en specifiek vastgoedaanbod in Pattaya, bezoekt u deze website: Condos Pattaya – Propertyforsalepattaya.net