Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Hoe werkt payrolling nou precies?

Tegenwoordig bestaan er bedrijven die, in plaats van hun diensten te verkopen, hun werknemers “weggeven”. Dit heten payroll bedrijven en ze worden steeds populairder. Je moet het zien als een soort uitzendbureau maar dan net iets anders, de werknemers van het payroll bedrijf hebben dragen nog steeds het risico van het bedrijf. Als je meer wilt weten over “payrolling” lees dan het onderstaande artikel.

In het Nederlands heten deze “payroll” bedrijven verloningsbedrijven, hun doen dus aan het “verlenen” van hun werknemers en zoeken ook constant nieuwe werknemers om uit te zenden. Het bedrijf is ook meestal opzoek naar hoogopgeleide werknemers, je kan het zien als een soort freelance uitzendbureau maar dat kan het tegelijkertijd ook weer ingewikkelder maken om het te begrijpen.

Als jij een klein bedrijf hebt is het handig om gebruik te maken van zo’n verloningsbedrijf want hun kunnen op de lange termijn voor jou hoogopgeleide werknemers regelen, hoewel het iets duurder is dan een uitzendbureau bespaart dit je in totaal meerdere soorten kosten, zo hoef je geen HRM-departement te hebben omdat het verloningsbedrijf alle sollicitaties regelt. Hiernaast kan hetzelfde bedrijf meteen de facturatie regelen voor alle aangenomen werknemers omdat deze al bekend zijn in de database.

Als jij het gevoel hebt dat een bedrijf die doet aan de verloning van werknemers voor jou het beste uitkomt dan kan ik je mysolutions.nl aanraden, hun regelen de beste werknemers voor jou en zorgen ook voor de facturatie van alle nieuw aangenomen medewerkers. Hoewel het in het begin best prijzig kan zijn is het geen foute aankoop, vooral voor bedrijven die kleinschalig zijn maar toch al lang bezig zijn met het opbouwen van kapitaal. Zonder een uitbreidend personeel zal je bedrijf ook niet doorgaan met groeien, waardoor je weer enorm veel kapitaalgroei mist. Hiernaast is het ook slim om te werken naar het publiek openen van je bedrijf, zodat je nog meer kapitaal kan ophalen via de AMX.