Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Het belang van schone handen

Het is belangrijk om je handen regelmatig goed te wassen. Wanneer je je handen regelmatig wast, loop je namelijk een kleiner risico om ziek te worden en op het besmetten van andere mensen in jou directe omgeving.

Op het werk komt het vaak voor dat meerdere personen dezelfde apparaten gebruiken, en dat is natuurlijk ook heel normaal. Maar omdat iedereen aan hetzelfde toetsenbord, computerscherm of muis zit, is het des te belangrijker om je handen goed te wassen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat onze handen in de loop van de dag in steeds in contact komen met virussen en bacteriën. Door de overdracht van jou hand naar de hand van je medemens, worden die bacteriën op haar beurt snel verspreidt naar jou medemensen.

Feiten over bacteriën

– Ze kunnen maar liefst 48 uur lang overleven op één oppervlak

– Op een toetsenbord zitten gemiddeld 20.000 virussen of bacteriën op een vierkante centimeter

– Van de besmettingen tussen mensen gebeurt tachtig procent via de handen.

– Het goede nieuws is dat 47 procent van de ziektes makkelijk te voorkomen is door je handen simpelweg goed en regelmatig te wassen.

Hoe moet je je handen wassen?

Het is belangrijk om je handen te wassen onder stomend water. Hierbij gebruik je vloeibare zeep. Het meest hygiënisch is het wanneer deze zeep uit een zeepdispenser sensor komt. Dit heeft als grote voordeel dat je de zeepdispenser niet hoeft aan te raken waardoor je tijdens het handenwassen niet in aanraking komt met nieuwe bacteriën en/ of virussen. Vervolgens wrijf je de vloeibare zeep over je hele hand. Hierbij is het belangrijk dat je de zeep ook tussen de vingers en onder de nagels goed aanbrengt. Spoel daarna je handen goed af zodat er geen zeep meer op je handen blijf zitten en droog je handen daarna af met een droge, schone handdoek. Je handen kun je ook drogen met een papieren wegwerphanddoek.