Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Gratis adverteren door content marketing

Een veelgehoorde term op het gebied van online marketing is content marketing. Wat houdt content marketing eigenlijk in? Content marketing kan gezien worden als een vorm van gratis adverteren via het internet. Het is echter geen wijze van adverteren waarin men direct aanstuurt op verkoop. Het is eerder de bedoeling dat men door middel van informatieve content een relatie opbouwt met een potentiële klant. Voor het maken van content marketing komt het erop aan dat u een goed beeld heeft van de behoeften van potentiële klanten. Met welke artikelen en informatie biedt u meerwaarde aan een klant? Het delen van kennis en informatie is een sympathieke en effectieve manier om in contact met uw klant te komen. Vaak is er binnen uw organisatie meer expertise aanwezig dan u op het eerste gezicht misschien denkt. Door deze expertise zelf of met de hulp van een tekstschrijver te vertalen naar een artikel, brengt u de vakkennis van uw organisatie naar buiten.

Gratis adverteren door content marketing en bedrijvengidsen

Diverse bedrijvengidsen bieden de mogelijkheid voor gratis adverteren door kosteloos een vermelding op te nemen. Vaak kunnen er vervolgens ook persberichten en blogartikelen geplaatst worden en delen deze sites nieuwe toevoegingen via hun social media kanaal. Doordat bedrijvengidsen ook werken met categorieën, branchepagina's of nieuwsfeeds, wordt uw informatie door klanten die gericht op zoek zijn gelezen. Bovendien wekt het vertrouwen bij potentiële klanten wanneer uw organisatie een officiële vermelding heeft in een algemene bedrijvengids.

Gratis adverteren verbetert uw online aanwezigheid

Een ander voordeel van content marketing door het plaatsen van blogs, artikelen of infographics op externe sites is dat de organische vindbaarheid van uw eigen bedrijfswebsite hierdoor verbeterd wordt. Voorwaarde hiervoor is wel dat u in deze externe content links plaatst naar uw homepage, maar ook naar product- of dienstenpagina's op uw eigen website. Investeren in deze vorm van gratis adverteren is ook op de lange duur een goede investering. Anders dan advertenties die per klik betaald worden, kunnen vermeldingen op strategische plaatsen langdurig leiden tot meer en beter verkeer naar uw website. Bezoek onze site: Nederlandinbedrijf.nl