Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Goud verkopen

Goud: Dit geliefde edelmetaal is steeds meer in trek door de waardestijgingen in de afgelopen jaren. De koning der metalen wordt dan ook steeds schaarser, wat een goede reden voor ondernemers is om snel goud op te kopen aangezien goud waarschijnlijk nog meer in waarde zal stijgen. Als je toevallig een blok puur goud in je achtertuin vindt ben je heel wat duizenden euro’s rijker.

Maar waarom is goud zo waardevol? Ten eerste doordat het niet vaak voorkomt in de grond. Ten tweede is de crisis ook een veroorzaker van de waardestijging. Door de torenhoge schulden van de VS en de West-Europese landen, die met de valuta dollar of euro afbetaald worden door de regeringen. Dit brengt een groot risico met zich mee: een daling in de waarde van de valuta. Goud kan dan ook in deze tijd wel eens heel waardevol zijn.
Deze beleggers proberen op allerlei manieren aan dit goud te komen. Aangezien het een moeilijk verhaal wordt het goud zelf te gaan zoeken in de grond, waar het weinig voorkomt en alleen in bepaalde gebieden. Daarom houden de beleggers zich hedendaags veel bezig met goud inkoop om zodoende een mooie verzameling aan goud te verkrijgen.

De goud inkoop bij consumenten die misschien kleine of grote hoeveelheden goud in hun bezit hebben is daarom een goede manier om goud te verzamelen. Misschien niet de snelste manier, maar in een oude halsketting kan zomaar een paar gram goud zitten en daarom willen de desbetreffende firma’s deze kettingen en overige sieraden waar ook maar één gram goud in zit heel graag hebben.

De praktijk leert dat al deze kleine beetjes helpen en bij elkaar een immense waarde vertegenwoordigen. Veel mensen staan er in deze tijden van crisis niet onwelwillend tegenover hun kleine hoeveelheid goud te verkopen om toch wat extra centjes in de kas te brengen.

Je goud verkopen bij zo’n firma gaat als volgt: Je neemt je gouden (of zilveren, dat vaak ook wordt ingekocht) sieraden mee dat vervolgens wordt getaxeerd. Veelal is de taxatie gratis. Daarna krijg je ter plaatse een bedrag aangeboden op basis van de hoeveelheid goud. De goudprijs kan per firma flink verschillen aangezien sommige firma’s oplichters zijn die een oneerlijke prijs betalen voor het goud, soms betalen ze maar een derde van de werkelijke waarde. Laat je dus goed van te voren informeren om goed te kunnen beslissen waar je je goud gaat verkopen.
Website: http://www.goudnl.nl

Goud verkopen is geplaatst door Thomas via IP adres: 46.226.57.126.