Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Goede marketingteksten door een tekstschrijver

Goede teksten zijn onontbeerlijk voor een effectieve marketingcampagne. Alleen dan communiceert u optimaal met uw doelgroep en kunt u de gestelde doelen behalen.

Tegenwoordig is marketing onlosmakelijk verbonden met het internet. Daarom zijn goede webteksten onontbeerlijk geworden voor goede communicatie. Waaraan moet een tekstschrijver van webteksten zich houden?

Kort en interessant

Bezoekers van websites hebben doorgaans een hekel aan lange teksten. Het is belangrijk om hier altijd rekening mee te houden. Een tekstschrijver moet aandacht schenken aan de begrijpelijkheid en de opbouw en vormgeving van de teksten, zodat de bezoeker de inhoud makkelijk kan verwerken. Vermijd zo veel mogelijk samengestelde zinnen. Vraag daarom een tekstschrijver die ervaring heeft met webteksten en het liefst nog met SEO-teksten.

Opbouw in korte alinea’s

Het is belangrijk voor een tekstschrijver om gebruik te maken van korte alinea’s. Hij dient rekening te houden met zo’n 5 tot 10 zinnen per alinea. Een dergelijke hoeveelheid met voldoende witruimtes tussen de alinea’s nodigt meer uit tot lezen dan één grote lap tekst.

Pakkende koppen

Pakkende en duidelijk koppen boven een tekst vergroten de begrijpelijkheid aanzienlijk. Een goede tekstschrijver weet exact wat een pakkende kop is. Uit onderzoek is gebleken dat een tekst beter onthouden en begrepen wordt als er duidelijk koppen boven staan. Een lezer weet dan al ongeveer wat hij gaan lezen en zal de inhoud beter verwerken. Bovendien kan de bezoeker snel de site scannen waardoor hij de website niet vroegtijdig zal verlaten.

Vermijd vakjargon

Ingewikkeld taalgebruik en vakjargon schrikt de gemiddelde bezoeker af. Gebruik het jargon in de teksten alleen als de doelgroep deze ook kent en gebruikt. Een deskundige zal er doorgaans vanuit gaan dat het wel meevalt. Een professionele tekstschrijver weet precies wat wel of niet begrijpelijke taal is.

Benoem de voordelen

De voordelen voor de bezoeker is het belangrijkste onderdeel van een goede webtekst. Stel deze dan ook centraal in de tekst. Benoem deze al in het begin en laat het ook terugkomen in onderliggende pagina’s.

Wie kan deze teksten schrijven?

U bepaalt zelf natuurlijk heel goed of u deze teksten zelf kunt schrijven of dat u ze toch liever aan een ervaren tekstschrijver uitbesteedt. Het vinden van deze tekstschrijver kan soms best lastig zijn. Tekstklik.nl is een onafhankelijk platform waar tekstschrijvers en vertalers zich aan u presenteren. Door de slimme zoekfilters vindt u direct een geschikte tekstschrijver voor uw bedrijf. Kijk, vergelijk en kies!