Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Gelijk een groene haag

Een kant en klare haag.

Het kan niet makkelijker. Een haag, die in één keer beschutting geeft in je tuin. Het is net een schutting maar dan met beplanting. Er zijn meerdere soorten kant en klaar hagen. Een voorbeeld zijn de kant en klare hedera haag en de kant en klaar beukenhaag. Dit zijn de bekendste en de meeste gebruikte soorten kant en klare hagen. Een kant en klaar word altijd in pot geleverd, hierdoor kun je het hele jaar een kant en klaar haag planten. Ze worden compleet met rek/schutting geleverd. Het is niet makkelijker om snel een dichte haag te creëren.

Kant en klaar Hederahaag.

De hedera is een populaire kant en klaar haag. Dit omdat het een groenblijvende struik is. Dit betekend dat zowel in de zomer als winter de haag groen blijft. Een hedera bloeit in de herfst. De bloemen van de kant en klaar hederahaag bevatten veel nectar. Dit trekt veel bijen. Is de haag uitgebloeid dan krijgt het zwarte besjes. Deze zijn in trek bij vogels. De besjes zijn voor mensen giftig. De hedera is groenblijvend in de winter. Een klimmende plant. Hierdoor is het een populaire haag. Hij kan je lelijke muren in je tuin bedekken. Door een kant en klaar hederahaag te plaatsen is in één keer de lelijke muur verdwenen. De schermen zijn van 120 cm breed en hebben een hoogte van 180 cm. De jonge en volwassen plantjes verschillen. Jonge scheuten zijn flexibel en slank. Ze hebben kleine wortels die zich overal nog kunnen vastzetten. De volwassen plantjes hebben dikke takken en geen wortels. De kant en klaar haag hedera is het hele jaar leverbaar. En kan ook het hele jaar door geplant worden. Dit kan omdat het in bakken word geleverd.

Kant en klaar Beukenhaag.

Kant en klaar haag beukenhaag ook wel de Fagus Sylvatica genoemd. In de zomer is het een prachtige groene haag. Wel is het een blad houdende haag. In de winter behoud het namelijk wel zijn verdorde bladeren. Hierdoor geeft het ook in de winter privacy. De kant en klaar beukenhaag is in verschillende maten leverbaar. Je hebt ze in 120 cm, 150 cm of de 200 cm. Dit is de hoogte. De breedte is standaard 100 cm. In de winter vormt hij een dichte haag van bladeren. In de winter is hij blad houdend en daar door een haag met beperkte doorkijk. Ideaal om privacy in je tuin te creëren. Je kunt de kant en klaar beukenhaag het hele jaar door planten omdat ze in bakken geleverd worden. Wel is de periode tussen oktober en juni het beste om te planten. Plant je in warme periodes let er dan op dat de haag dagelijks van genoeg water word voorzien. Je kunt de haag twee keer per jaar snoeien. Juli en / of September is de beste tijd om de snoeien. Door de snoei bij te houden krijg je een mooie volle haag.