Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Geld besparen in je droomhut

Geld besparen in je boomhut

Wanneer je na een lange tijd een boomhut hebt kunnen bouwen wil je wellicht energie en stroom en gas hier hebben. Zo is het wel erg handig om licht te hebben in je boomhut. Op de momenten dat je wilt lezen is het wel zo prettig om dit te doen met een licht. Maar ook voor een koud drankje uit de koelkast moet je energie hebben om de koelkast aan te houden. De energie rekening kan dan ook oplopen door een boomhut te laten bouwen en hier stroom en gas op aan te sluiten. 

 

Energie vergelijken

Door dan ook energie te vergelijken op een vergelijkings website kun je tot wel 450 euro per jaar besparen. Afhankelijk van uw locatie en uw verbruik kan de besparing ver oplopen. Ook krijg je elk jaar een welkomst korting. Deze welkomst korting ontvang je als je overstapt van de ene energiemaatschappij naar de andere. Het vergelijken heeft dus als grote voordeel dat je veel geld kunt besparen op de energie rekening. Een andere reden om de energie te vergelijken heeft te maken met de wensen en de behoeftes van jou. Wanneer je verhuist naar een groter of kleiner huis, heb je waarschijnlijk meer of juist minder stroom gas en energie nodig. Maar ook door een wijzing in het gezin kan het verbruik flink toenemen of aflopen. Door dan ook in dit soort situaties meteen de energie te vergelijken kun je een beter contract krijgen dat beter past bij jouw verbruik. Het is immers zonde om te veel voor de energie te betalen, terwijl je maar erg weinig gebruikt. 

 

Tips om het beste energie contract voor jou te vinden

Om het beste energie contract voor jou te vinden is het ten eerste belangrijk om alle gegevens van jouw verbruik goed op een rijtje te hebben. Hierbij is het jaarverbruik erg belangrijk. Zorg ervoor dat jouw stroom en gas verbruik duidelijk is. De beste aanbiedingen zijn namelijk helemaal persoonlijk en komen dan ook tot stand op basis van het verbruik van jou. Ook kun je bij het overstappen extra kortingen krijgen. Via de vergelijkingswebsites kun je dan ook profiteren van exclusieve actie, een laagste prijs garantie en daarnaast worden er dus ook de welkomst kortingen gegeven. 

Tip 2 is dus ook; Let goed op de acties en kortingen die je krijgt bij het afsluiten van een (nieuw) energie contract.

Tip 3; Let goed op het verschil tussen een variabel en een vast contract. Wanneer je kiest voor een vast energie contract houd het in dat de prijs gedurende de looptijd van het contract hetzelfde blijft. Bij een variabel verandert de prijs van het energie contract tussentijds. De prijs van het energie contract is dan ook gebaseerd op verschillende schommelingen in de energie markt en is ook gebaseerd op de gemiddelde energie prijzen.

Tip 4; Kijk goed naar de contract duur. Kies dan ook voor een contract met onbepaalde duur zodat je ten alle tijden altijd zonder problemen kunt opzeggen. Bespaar dus altijd op je energiekosten