Klik Klak klaar.com

December 16th, 2014

Even niet bereikbaar via internet

Internet, by Arjan.

Weet je wat lekker is? Even een internet pauze inlassen. Lekker even niet bereikbaar zijn via Whatapp, Facebook, e-mail en noem het maar op.

We leven in een tijd van informatie overload. En daarom is het op zijn tijd fijn om je even terug te trekken in je internetloze cocon. Even geen fantastische succesverhalen van je Facebook vrienden of suffe filmpjes van huisdieren. Geen spam e-mail van allerlei fabrikanten die over jouw rug rijk willen worden. Even rust aan je hoofd.

Je kunt heerlijk eens een boek helemaal uitlezen of een gesprek aanknopen met een van je familieleden. Dat komt niet al te vaak voor. Dus geniet ervan. Je zou ook nog een spel kunnen spelen in elkaars nabijheid. En dat terwijl het niet eens Kerst is!

Als je weer helemaal bijgetrokken bent van je information overload, dan mag het internet weer aan. Maar dan is het wel belangrijk dat er goed nagedacht is over de WiFi netwerk aanleg. Je wilt natuurlijk wel over in huis bereik hebben en een goede capaciteit. Voor de optimalisatie van je WiFi netwerk kun je een WiFi Site Survey laten uitvoeren. Dit is heel handig. Je krijgt met een heatmap van je huis te zien wat de WiFi prestaties zijn op elke locatie. Daar pas je dan je plan op aan.

Nu je internet helemaal op orde is, kun je je er weer helemaal aan overgeven. En niet alleen jij maar ook heel je familie. Als je kinderen hebt in de tienerleeftijd dan zullen ze het je nooit vergeven als je een slecht WiFi netwerk hebt. Hoe moeten ze anders contact houden met hun leeftijdsgenoten. Uiteraard hebben ze er nog nooit bij stil gestaan dat je iemand ook kunt bellen of dat je bij iemand kunt langsgaan in levenden lijve.

Back Top

Comments are closed.