Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Een prachtige reis naar Laos

Bij reisorganisaties zoals 333travelwordt Loas wel eens beschreven als het jongere broertje van Thailand. Laos is nog een puur en ruig land dat nog niet overspoeld is door toerisme. Dat wil ook wel zeggen dat de voorzieningen kwa infrastructuur nog niet overal gemoderniseerd zijn, maar dat brengt ook net charme aan het land. Buiten de steden is het aanbod van hotels en restauranst nog beperkt. Laotianen zelf gaan zelf amper uit eten, dus veel restaurantjes vindt je niet op het platteland. Maar in steden zoals Luang Prabang en Vientiane zijn er inmiddels wel veel hotels en restaurants te vinden, zowel eenvoudige als luxueuze. Het is wel verstandig om altijd een zaklamp mee te hebben ’s avonds, want het is niet uitzonderlijk dat de elektriciteit uitvalt.

Voor een lange tijd is Laos geïsoleerd gebleven, daardoor kent het nog vele gebieden waar de natuur overheerst. Je kan nog echt het binnenland in en genieten van prachtige bergen, valleien, uitgestrekte laaglanden, dichtbegroeide bossen en de Mekong rivier die door het landschap kronkelt. Met een lokale gids is het mogelijk om fantastische trektochten te maken inclusief een overnachting in zijn dorp. In de dorpen worden er speciaal gidsen daarvoor opgeleid zodat de dorpbewoners werk hebben en ze leren over natuurbehoud en steunen het dorp.

Laos kent ook veel cultuur en geschiedenis. In de hoofdstad Vientiane vindt je nog gebouwen uit de Frans-koloniale tijd en Luang Prabang staat zelfs op de UNESCO lijst van werelderfgoed. Daar zijn prachtige tempels te vinden in een typische stijl die goed bewaard zijn gebleen. Ook de mysterieuze “Vlakte der Kruiken” gelegen in Phonsavan is een bezoek waard. Niemand weet waar de vele grote en kleine kruiken ooit voor gebruikt werden en door wie.

Wil je zelf op reis naar het wonderlijke Laos? Lees de Schoestring ervaringenof stap binnen bij hun reisbureau!