Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

een paardenbox kopen

Het plannen van hek voor jouw rijbak

Een goed geplande hek lay-out is niet alleen mooi en gemakkelijk te onderhouden, maar het is ook ontzettend handig bij het uitbreiden of aanpassen van het hek. Wij raden u aan om de planningsfase van het hek niet over te slaan of te onderschatten, hier kunt u later namelijk spijt van krijgen. Zo kan je bijvoorbeeld tegen problemen aanlopen zoals een te klein hek voor de trekker or grasmaaier. Hieronder hebben wij enkele tips/stappen beschreven die u helpen bij het creëren van het perfect hek voor uw paard. Hierbij maakt het niet uit of u nu een al bestaande lay-out gaat ‘fine-tunen’ of een compleet nieuw hek gaat plaatsen. Houdt natuurlijk wel rekening mee met wat voor soort paarden u in het veld wilt houden en hoe zij zich zullen gedragen tegenover het hek. Dit kan namelijk verschillen per paard.

Zet het op kaart

De eerste stap in het proces van het ontwerpen van het perfecte hek is om uw voorgestelde indeling (op schaal) eerst op papier te maken. Er zijn vele software programma's die bij het ontwerpproces kunnen helpen. U ontwerpt uw lay-out, zoals bestaande gebouwen als uw schuur, hooischuur, of huis, en topografische kenmerken zoals beken, vijvers of bomen. Wanneer u deze allemaal op papier hebt gezet kunt u eenvoudig een makkelijke indeling maken van waar het hek precies moet komen. Ook kunt u hierbij eenvoudig meten wat de omtrek is van dit hek en hoeveel u dus ongeveer kwijt zal zijn qua prijs. Ook wanneer dit hek uiteindelijk geplaatst is zal deze plattegrond van pas komen, als u bijvoorbeeld wat aanpassingen wilt maken hoeft u niet weer opnieuw alles in te voeren, maar kunt u eenvoudig de huidige kaart gebruiken.

Flexibel op stijl zijn, maar nooit op kwaliteit verminderen

Maakt niet uit welke stijl of materiaal u kiest, de bouw van uw hek moet voldoen aan een aantal basiscriteria. Het moet stevig genoeg o zelfs de meest speelse of gras-gulzig paard te weerstaan. Hierbij raden wij aan om nooit geld proberen te besparen door de omheining dat gemaakt is voor ander vee aan te kopen voor uw paard. Natuurlijk kiest u zelf welk hek of ruime buitenstal u het mooiste vindt voor uw stuk grond, echter is het hierbij een prioriteit dat de kwaliteit van het hek niet achteruit gaat door de stijl of het ontwerp. U wilt namelijk niet dat uw paard straks ineens los loopt. De beste paardenboxen bestel je bij Rutjes Paardenboxen.