Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Een beter milieu

De Europese Commissie wil bewustmakingscampagnes gaan lanceren over de wet tegen wegwerpplastic. Er is namelijk een nieuwe wet tegen wegwerpplastic, die ervoor moet zorgen dat er minder plastic in het milieu belandt. De plastic soep in de oceaan is een groot probleem en daar moet iets aan gedaan worden. Veel plastic waterflesjes, zakjes en andere dingen die je eenmalig gebruikt en vervolgens weggooit, belanden in de natuur. Deze bewustmakingscampagnes zijn ervoor bedoeld om de wet onder de aandacht te brengen, maar ook om mensen te informeren over de problemen en de gevaren. De hoop is natuurlijk dat mensen hier iets mee gaan doen en kritisch gaan kijken naar hun eigen toedoen aan de milieuvervuiling.

 

Mocht je hier al vaker over gehoord hebben, of misschien hoor je het voor het eerst, dan wil je vast graag ook zelf bijdragen aan een beter milieu. Er zijn veel mogelijkheden om dit te doen, daarom hier een aantal daarvan op een rij.

 

Koop een warmtepomp

Heb je er ooit wel eens over nagedacht om je huis gasloos te verwarmen, dat kan met een warmtepomp. Er wordt veel te veel gas gebruikt in Nederland en op deze manier kun je hierop besparen. Er zijn verschillende soorten te koop: een lucht/water warmtepomp, een hybride lucht/water warmtepomp, een combiwarmtepomp en nog vele andere.

 

Gebruik geen wegwerpplastic

Waterflesjes die je een paar keer gebruikt en vervolgens weggooit zijn schadelijk voor het milieu, gebruik daarom bijvoorbeeld een dopper of een andere fles die je keer op keer kan blijven gebruiken en niet weg hoeft te gooien.

 

Ga minder vaak met de auto

Autorijden veroorzaakt veel schadelijke stoffen die in de lucht komen. Probeer dus zo veel mogelijk korte afstanden met de fiets te doen. Moet je toch met de auto, dan kun je ook kijken of je kunt carpoolen met iemand, een collega bijvoorbeeld.