Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

De voordelen van een roldeur

Iedereen met de garage kent het wel: je hebt een nieuwe garagedeur nodig maar je weet eigenlijk niet voor welk model je moet kiezen. Een van de keuzes die je kunt maken, is om een roldeur aan te schaffen. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen van roldeuren en waarvoor kun je deze deuren nog meer gebruiken? Daarover gaan we het in dit artikel hebben.

Optimaal gebruik van de garageruimte

Een van de belangrijkste voordelen van een roldeur, is dat je de ruimte in de garage optimaal kunt gebruiken voor wat je er ook mee wilt doen. Wil je bijvoorbeeld spullen opslaan? Dan kun je stellingkasten tot aan de deur en tot aan het plafond plaatsen, zonder dat je er je zorgen over hoeft te maken of het deurblad tegen de stellingskast aankomt wanneer de deur opent of sluit. De lamellen van roldeuren worden namelijk in een opbergsysteem opgeborgen wanneer de deur opent. Dat opbergsysteem hangt recht onder de deuropening van de garage, waardoor de ruimte in de garage geheel vrij blijft voor andere zaken.

Mocht je een huis zonder oprit hebben, dan is een roldeur een ideale garagedeur.

Garages zonder oprit

Wanneer je een garage zonder oprit hebt is het belangrijk dat de garagedeur niet naar buiten toe kantelt. Stel bijvoorbeeld dat je in een stad woont en je garagedeur naar buiten toe zou kantelen wanneer je de deur opent, dan loop je het risico dat je voetgangers raakt met de deurblad. Dat wil je niet en in dat soort gevallen is een roldeur ideaal.

Waarvoor worden roldeuren nog meer gebruikt?

Roldeuren worden niet alleen gebruikt voor garages, maar zijn ook zeer geliefd bij eigenaren van self storage gebouwen. De opslagboxen staan immers vaak dicht op elkaar en zijn te bereiken via smalle gangetjes waar geen plaats is voor open kantelende deuren. Bovendien zou dat ook gevaarlijk zijn, omdat je dan gevaarlijke situaties kunnen creëren waarbij een deur een passant zou kunnen raken.

Naast opslagruimte en garages wordt een roldeur vaak gebruikt voor een schuur of een loods. Schuren en loodsen zijn immers plekken waar vaak veel materiaal ingezet moet worden en daardoor willen mensen de ruimte optimaal benutten en een roldeur kan daarin voorzien.

Is een roldeur altijd de juiste keuze?

Nu je over de voordelen van roldeuren hebt gelezen en je weet dat de toepassingsmogelijkheden zeer ruim zijn, denk je misschien dat een roldeur altijd een goede keuze is. Toch is dat niet zo. Stel bijvoorbeeld dat je je garage hoofdzakelijk wilt gebruiken om je auto in te parkeren. In dat geval is een kanteldeur vaak een goedkopere en prima oplossing.

Een andere situatie is wanneer je dagelijks de garage wilt gebruiken om bijvoorbeeld je fiets in te stallen. Een zijdelingse garagedeur is in dat geval veel prettiger, omdat je die slechts een klein gedeelte hoeft te openen voordat je er met de fiets in en uit kunt gaan. Kortom, kijk eerst naar je situatie, je wensen en je budget en kijk dan naar welke type deuren voor jouw goede oplossingen zouden zijn. Koop in ieder geval niet blind een roldeur omdat er zoveel voordelen aan verbonden zijn.

Heeft dit artikel je nieuwsgierig gemaakt naar roldeuren? Lees dan ook zeker dit artikel: http://wonen-interieur.com/2017/04/21/wel-of-geen-roldeur-kopen/.