Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

De beste Portugese stranden

Portugal is, net als de andere Europese landen die dicht bij de Middellandse Zee liggen een populair vakantieoord voor toeristen van over de hele wereld, waaronder zeker ook veel Nederlanders. Portugal heeft veel te bieden op allerlei gebieden, maar is onder meer heel bekend vanwege zijn mooie, unieke stranden. Een onderzoek onder vakantiegangers heeft namelijk uitgewezen dat van alle vakantielanden de Portugese stranden het meest gewaardeerd worden. Dus als je nu nog even snel weg wilt om aan het strand te liggen, dan is een last minute Portugal ten zeerste aangeraden!

Als je op zoek bent naar een overzichtje van de mooiste stranden van Portugal dan zit je hier goed, want de top drie wordt hier zeker genoemd. Op nummer drie staat Praia de Salema, gelegen in Algarve. Dit plaatsje was oorspronkelijk een vissersdorp maar haalt tegenwoordig de meeste inkomsten uit toerisme. Het grote voordeel van dit strand is dat het door veel toeristen over het hoofd wordt gezien omdat het zo’n relatief kleine plaats is, waardoor je hier rustig kunt genieten van de baai, het dorpje en de natuur eromheen.

Op de tweede plek staat Praia da Falesia in Albufeira. Albufeira is voornamelijk bekend om zijn levendige centrum en het nachtleven, maar ook het strand is zeker het bezichtigen waard! Het strand heeft op tripadvisor meermaals de beste waardering gekregen. Juist in het voorjaar is het een aanrader, want dan zijn er weinig toeristen en de unieke rode rotsen houden de koude wind tegen, dus als je op zoek bent naar een bestemming voor je lastminute Portugal vakantie is dit zeker de place to be.

Tot slot staat Troia Peninsula nabij Lissabon op de eerste plek, want hier kan je genieten van het toeristische, witte strand dat kilometers ver rijkt. De pijnbomen maken het plaatje af, waardoor je hier heerlijk kunt afkoelen na een lange wandeltocht in Lissabon!