Zoek en vergelijk Nederlandse bedrijven met de KlikKlakKlaar Bedrijvengids

Brihten up with Ayurveda

Brighten up with Ayurveda!

De Ayurvedische kruiden theeën van De Theepot een serie heerlijke kruiden theeën die zorgvuldig zijn samengesteld.

Een uitgebalanceerd samenspel van kruiden en specerijen gebaseerd op de ayurvedische kruidenleer met de Europese smaak beleving in gedachte. Alleen de beste biologisch geteelde kruiden en specerijen worden gebruik voor deze theeën waardoor de kwaliteit uitzonderlijk hoog is. De ene is wat pittig, de ander zacht zoet maar iedere thee is prachtig in balans. Laat je verrassen door deze pure beleving van geuren en smaken.

De ayurveda is ’s werelds oudste leer over leven en gezondheid en is afkomstig uit de Vedische cultuur van het oude India. Deze kennis is duizenden jaren mondeling overgedragen. Het woord ayurveda komt van het Sanskriet ayur (leven) en Veda (leren). Vandaar dat ayurveda  kan worden vertaald door de begrippen ‘wereldlijke wijsheid’ of ‘kennis van het leven’. De ayurvedische leer wordt beschouwd als een holistische combinatie van zowel natuur geneeskunde, wetenschap als filosofie. De ayurveda richt zich op de fysieke, mentale en spirituele aspecten die nodig zijn voor het welbevinden van de mensheid.

De dosha’s

De basis van de ayurvedische leer wordt gevormd door de dosha’s, ofwel de drie temperamenten (vitale energieën).  De drie doshas zijn Kapha, Vatta en Pitta. Ieder mens wordt geboren met een unieke volmaakte verdeling van deze drie dosha’s oftewel de‘tri dosha’. Soms is een van de dosha’s meer aanwezig is dan de andere, anders gezegd iemand kan duidelijk een pitta, kapha of vatta type zijn. Deze karakteristieken uiten zich in zowel lichaamsbouw, karaktertrekken als gedrag. Te denken valt aan de magere bouw van een vata type.

Iemand is in balans als de huidige tri dosha overeenkomt met de tri dosha zoals bij de geboorte meegekregen. Hieruit volgt dat het belangrijk is een beeld te hebben van je geboorte dosha. Middels een vragen lijst alsook polsdiagnostiek wordt binnen de ayurveda bekeken hoe de tri dosha is.

Door allerlei invloeden waar we dagelijks aan bloot staan kan de tri dosha uit balans raken. Kruiden ondersteunen ons om de balans te bewaren. Maar naast de positieve werking van de verschillende specerijen en kruiden zijn deze theeën vooral ook erg lekker. Jezelf verwennen en genieten van deze theeën zorgt sowieso voor een zonnig moment in de dag.

https://www.detheepot.eu